IIFT Previous Year Question Papers PDF Download Free Sample Papers


IIFT Previous Year Question Papers

Indian Institute of Foreign Trade has decided to provide admission in to management programmes for suitable & sensible students.
Large numbers of students have applied for IIFT admission notification. Interested students who have applied for this admission they need to check this page to download the IIFT Previous Year Question Papers which are the very essential for examination preparation.

Through Question Papers of IIFT, appearing students will obtain well idea regarding IIFT entrance exam. So, shortlisted students will have to download the model papers & sample papers along with solutions of IIFT. All students, who are going to participate in this admission test, can open the Official Website of Indian Institute of Foreign Trade that is www.iift.edu for more Solved Papers in PDF.

Appearing students need to do effective preparation to beat this entrance examination to take admission in management programme, so you are advised to attain good study through important books and current syllabus with exam pattern. If you will make preparation through proper study material then you may crack this admission exam very easily with good marks. In the below part of this article we have important study material like as exam pattern and Previous Year Question Papers. So visit provided below proper study material and make well preparation easily.

Short Details of www.iift.edu Previous Year Question Paper

Name of the Institute– Indian Institute of Foreign Trade

Page Include Information about –Previous Year Papers

Name Of the Course– Management programmes

Official Website – www.iift.edu

www.iift.edu Previous Year Papers All the Info

IIFT Exam Pattern
Sections
Details
Section I
English Comprehension
Section II
General Knowledge & Awareness
Section III
Logical Reasoning and Data Interpretation
Section IV
Quantitative Analysis
IIFT Previous Year Question Papers

Direction: In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

Q.1. ENORMOUS
A. Soft         
B. Average
C. Tiny
D. Weak
Answer: C

Q. 2. ARTIFICIAL
A. Red
B. Natural
C. Truthful    
D. Solid
Answer: B

Q. 3. SHRINK
A. Contract   
B. Spoil
C. Expand     
D. Stretch
Answer: C

Direction: Male lions are rather reticent about expanding their energy in hunting more than three quarters of kills are made by lionesses are in front, tensely scanning ahead, the cubs lag playfully behind and the males bring up the rear, walking slowly, their massive heads nodding with each step as if they were bored with the whole matter. But slothfulness may have survival value. With lionesses busy hunting, the males function as guard for the cubs, protecting them particularly from hyenas.

Q. 4. According to the passage male lions generally do not go for huntings because
A. they do not like it.
B. they want lioness to get training
C. they wish to save their vigour for other things
D. they are very lazy
Answer: C

Q. 5. He is too important for tolerating any delay.
A. to tolerate
B. to tolerating
C. at toleratin
D. with tolerating
E. No correction required
Answer: A

Q. 6. The man who has committed such a serious crime must get the mostly severe punishment.
A. be getting the mostly severely
B. Get the most severe
C. have got the most severely
D. have been getting the severe most
E. No correction required
Answer: B

Q. 7. He has received no other message than an urgent telegram asking him to rush his village immediately.
A. asked him to rush his village
B. asking him to have rush his village
C. asking him to rush to his village
D. asking him rushing at his village
E. No correction required
Answer: C


Direction: Classification of 100 Students Based on the Marks Obtained by them in Physics and Chemistry in an Examination

Subject
Marks out of 50
40 and above
30 and above
20 and above
10 and above
0 and above
Physics
9
32
80
92
100
Chemistry
4
21
66
81
100
Average (Aggregate)
7
27
73
87
100
Q. 8. What is the different between the number of students passed with 30 as cut-off marks in Chemistry and those passed with 30 as cut-off marks in aggregate?
A. 3   
B. 4
C.5    
D. 6
Answer: D

Q. 9. The number of students scoring less than 40% marks in aggregate is?
A. 13  
B. 19
C. 20
D. 27
Answer: D

Q. 10. If it is known that at least 23 students were eligible for a Symposium on Chemistry, then the minimum qualifying marks in Chemistry for eligibility to Symposium would lie in the range?
A. 40-45       
B. 30-40
C. 20-30       
D. Below 20
Answer: C

Q. 11. If at least 60% marks in Physics are required for pursuing higher studies in Physics, how many students will be eligible to pursue higher studies in Physics?
A. 27  
B. 32
C. 34  
D. 41
Answer: B

Q. 12. Look at this series: 8, 6, 9, 23, 87 , ... What number should come next?
A. 128
B. 226
C. 324
D. 429
Answer: D

Q. 13. Look at this series: 2, 6, 18, 54, ... What number should come next?
A. 108
B. 148
C. 162
D. 216
Answer: C

Q. 14. Look at this series: 2, 4, 6, 8, 10, ... What number should come next?
A. 11  
B. 12
C. 13  
D. 14
Answer: B

Q. 15. Odometer is to mileage as compass is to
A. speed       
B. hiking
C. needle      
D. direction
Answer: D

Q. 16. Yard is to inch as quart is to
A. gallon       
B. ounce
C. milk
D. liquid
Answer: B

Q. 17. The attainment of individual and organisational goals is mutually interdependent and linked by a common denominator - employee work motivation. Organisational members are motivated to satisfy their personal goals, and they contribute their efforts to the attainment of organizational objectives as means of achieving these personal goals. 
The passage best supports the statement that motivation -
A. encourages an individual to give priority to personal goals over organisational goals.
B. is crucial for the survival of an individual and organisation.
C. is the product of an individual's physical and mental energy.
D. is the external force which induces an individual to contribute his efforts.
E. makes organisation and society inseparable.
Answer: A

Q. 18. Who wrote the famous book - 'We the people'?
A. T.N.Kaul
B. J.R.D. Tata
C. Khushwant Singh
D. Nani Palkhivala
Answer: D

Q. 19. Tripitakas are sacred books of
A. Buddhists  
B. Hindus
C. Jains        
D. None of the above
Answer: A

Q. 20. Todar Mal was associated with
A. music
B. literature
C. finance
D. law
Answer: C



Note: for any other info, you are required to check the Official Link.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment