AIIMS Mock Test 2019 - MBBS Entrance Exam Free Online Tests Free Demo


AIIMS Mock Test

All students who are going to participate in MBBS entrance exam to take admission in All India Institute Of Medical Science they
are advised to do practice AIIMS Mock Test. Dear students every year All India Institute Of Medical Science operates entrance exam and lots of students participates in AIIMS Entrance examination but few of them student selected who successfully qualify the entrance examination with minimum required marks. So appearing students are required to check AIIMS Mock Tests once before take part in this admission test.

Dear students we are informing you AIIMS MBBS Online Preparation Tests plays very crucial role so capable students will get proper idea about the question of MBBS entrance exam as well as get clear view about the pattern of the test paper through AIIMS Mock Test. Through AIIMS Mock Test capable students will able to make well preparation. So students are advised to scroll down the page and check whole related info. For more in info you need to open official website of AIIMS that is www.aiims.edu

Dear students you should know that AIIMS is the most premier medical College and research university in India. This reputed institute is available in New Delhi and it is always considered amongst the topmost medical college across India. Dear students AIIMS provides highly advanced medical science techniques which attracts numerous of patients from different corners of the world. In 1956, it was first established in Delhi and now it has been opened in seven more locations across the country which steads are Bhopal, Bhubaneshwar, Jhajjar, Patna, Raipur, Rishikesh and Jodhpur.

Short Details of www.aiims.edu Mock Test

Organization Name – All India Institute Of Medical Science  

Exam Name
 – MBBS entrance exam

Page Include Information about – AIIMS Mock Test

Status – Available

www.aiims.edu Mock Test All the Details

AIIMS Mock Test
  • Through AIIMS MBBS Mock Test candidates will able to make preparation well.
  • Total number of questions given on this page is different from actual test but we have sorted here the best questions which significant for you to go through once.
  • You will not be capable to see your score but you will surely get to know about the correct answer after when you are done with answering.
  • Also keep a rough notebook and a pen/pencil to calculate their score themselves.
  • Candidates may mark questions that they are unsure of under “review” to check and answer them 

AIIMS MBBS Mock Test

Ques1: A child has disc battery in the nose .Which is most appropriate concern?
A.    Keep on instilling nasal drops intermittently till the foreign body dislodges
B.    Keep the battery as it is and refer to higher expertise for removal
C.    Battery contents might leak resulting into chemical damage of the surrounding tissue
D.   Elective removal as the child has high risk of contracting tetanus.
Ans: B

Ques2: HPV do not cause which type of carcinoma?
A.    Base of tongue carcinoma
B.    Tonsillar carcinoma
C.    Oropharyngeal carcinoma
D.   Laryngeal papillomatosis
Ans: C

Ques3: Most reliable test for eustachian tube dysfunction:
A.    Politzer test
B.    Tympanometry
C.    VEMP
D.   Rhinomanometry
Ans: B

Ques 4: Microscopic view of fluorescent green RBCs on a dark background …. mechanism by which image is viewed?
A.    By cathode ray tube
B.    By dark field/phase condenser
C.    Dichroic mirror
D.   Phase plate
Ans: C

Ques5: Reticular fibres of collagen tissues are present in all except
A.    Thymus
B.    Bone marrow
C.    Spleen
D.   Lymph node
Ans: B

Ques6: Two barr bodies are seen in??
A.    XXX
B.    47 XXY
C.    X0
D.   46 XX
Ans: A

Ques7: Dexa dose for lung maturity
A.   6 mg 4time 12 hrs apart
B.    6 mg 2 time 24 hrs apart
C.    12 mg 2 time 24 hrs apart
D.   12 mg 4 times 12 hrs apart
Ans: A

Ques8: Drug of choice in hypertension in pregnancy
A.    Enalapril
B.    Methyldopa
C.    Diuretics
D.   Captopril
Ans: B

Ques9: Drug contraindicated in hypertension in pregnancy
A.    Methyldopa
B.    Labetalol
C.    Nifedipine
D.   Enalapril
Ans: D

Ques10: Methacholine agonist at
A.    M2
B.    M1
C.    M4
D.   M3
Ans: A

Ques11: Which of the following topical agents causes heterochromia iridis?
A.    Latanoprost
B.    Prednisolone
C.    Timolol
D.   Olopatadine
Ans: A

Ques12: Criminal act 2013 . Conset age limit of Sexual Offences
A.    16Yr
B.    18yr
C.    14yr
D.   15yr
Ans: B

Ques13: Characteristic marker of limbal epithelial cell
A.    keratin
B.    ABCG2
C.    enolase
D.   collagen
Ans: B

Ques14: The retina receives its blood supply from all except :-
A.    posterior ciliary artery
B.    central retinal artery
C.    retinal arteries
D.   plexus of zinn and haller artery
Ans:  D

Ques15: 3 yr old child with hydrocoele hernia sac.. Management?
A.    Herniotomy
B.    Herniorrhaphy
C.    Observation
D.   None of Above
Ans:  A

Ques16: Mallory weiss tear mc artery involved?
A.    Short gastric
B.    Left gastric
C.    Coronary
D.   Phrenic
Ans: B

Ques17: Young adult with irreparable rotator cuff injury, which of the following procedures can be done?
A.    Acromioplasty
B.    Tendon transfer
C.    Total shoulder replacement
D.   Reverse shoulder replacement
Ans: B

Ques18: muscle not attached at greater tubercle ?
A.    supraspinatus
B.    infraspinatus
C.    subscapularis
D.   teres minor
Ans: C

Ques19: A 65 year old male with itchy bullae over erythematous areas and normal skin
A.    bullous pemphigoid
B.    dermatitis herpetiformis
C.    IgA pemphigus
D.   pemphigus vulgaris
Ans: A

Ques20: Young female with blue macules on forehead and ocular macules. The diagnosis is
A.    Mongolian spot
B.    Nevus of ota
C.    Nevus of ito
D.   Beckers nevu
Ans: C





Note: For other details, you can visit the Official Link.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment