IBPS RRB Previous Year Question Paper - Officer & Office Asst


IBPS RRB Previous Year Question Paper

Institute of Banking Personnel Selection (IBPS) has distributed IBPS RRB Previous Year Question Paper before commencing Regional
Rural Bank (RRB) recruitment exams for filling up the posts of Officer & Office Asst. Appliers who are searching these papers to attend in the job test they can get help from गत वर्षो के मॉडल पेपर to do better preparation of all sections to be cover in exam. So guys appear in exam and beat it. By reading this page aspirants can easily download RRB Question Papers and with that they can revise for their coming exam and then they will attend job exam with more confidence.

IBPS RRB Officer & Office Asst Old मॉडल पेपर helps you in numerous ways. Sample papers are also available in market but for that you have to pay heavy charges so why don’t you opt. option of online mode and download previous year papers for Regional Rural Bank (RRB) as many as you need. You will definitely score good marks in exams in IBPS RRB Recruitment exam if you are successful in scoring higher marks by solving provided questions papers.

All the capable appliers can download IBPS RRB Previous Question Papers PDF by visiting the following links and official website that is www.ibps.in. Here we have presented IBPS Old Papers for the advantage of individuals who are going to attend recruitment exam for Asst Loco Pilot exam. Practicing through sample papers is the key towards your success so you must practice with provided sample papers for coming Banking Sector Exam 2018. More Details about IBPS RRB Officer & Office Asst Previous Papers are given below by olpx.in team.

Short Details of www.ibps.in Previous मॉडल पेपर

Organization Name: Institute of Banking Personnel Selection (IBPS)

Name of the Exam: Regional Rural Bank (RRB) recruitment exam

Category: Previous Years Papers

Status: Available here

Official Website: www.ibps.in

IBPS RRB Previous Year Question and Answers

Ques 1: FM amplifier in a super heterodyne receiver
A.      increases selectivity
B.      suppresses noise
C.      provides improved tracking
D.      improves the rejection of the image frequency
Ans: D

Ques 2: In a radio receiver, the local oscillator is tuned to a frequency
A.         lower than the incoming frequency
B.         higher than the incoming frequency
C.         equal to incoming frequency
D.         any of the above
Ans: B

Ques 3:  Which word does NOT belong with the others?
A. parsley
B. basil
C. dill
D. mayonnaise
Ans: D

Ques 4:  Which word does NOT belong with the others?
A.  inch
B. ounce
C. centimeter
D. yard
Ans: B

Ques 5: For a simply supported beam with a central load, the bending moment is
A. least at the centre
B. least at the supports
C. maximum at the supports
D. maximum at the centre
Ans: D

Ques 6:  To smell a rat
A.         To see signs of plague epidemic
B.         To get bad small of a bad dead rat
C.         To suspect foul dealings
D.         To be in a bad mood
E.         None of these
Ans: C

Ques 7:  Which word does NOT belong with the others?
A.      tyre
B.      steering wheel
C.      engine
D.      car
Ans: D

Ques 8:  Which word does NOT belong with the others?
A.      tulip
B.      rose
C.      bud
D.      daisy
Ans: C

Ques 9:  Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's
A. largest railway station
B. highest railway station
C. longest railway station
D. None of the above
Ans: A

Ques 10:  Which word does NOT belong with the others?
A. rye
B. sourdough
C. pumpernickel
D. loaf
Ans: A

Ques 11:   Which of the following oscillator is generally not used at VHF?
A.         Colpitts oscillator
B.         Clapp oscillator
C.         Armstrong oscillator
D.         Ultra Audio oscillator
Ans: C

Ques 12: To hit the nail right on the head
A.         To do the right thing
B.         To destroy one's reputation
C.         To announce one's fixed views
D.         To teach someone a lesson
E.         None of these
Ans: A

Ques 13: To set one's face against
A.         To oppose with determination
B.         To judge by appearance
C.         To get out of difficulty
D.         To look at one steadily
E.         None of these
Ans: A

Ques 14:  For a given material Young's modulus is 200 GN/m2 and modulus of rigidity is 80 GN/m2. The value of Poisson's ratio is
A.  0.15
B. 0.20
C. 0.25
D. 0.30
E. 0.40
Ans: C

Ques 15:  Entomology is the science that studies
A. Behavior of human beings
B. Insects
C. The origin and history of technical and scientific terms
D. The formation of rocks
Ans: B

Ques 16: Odometer is to mileage as compass is to
A.      speed
B.      hiking
C.      needle
D.      direction
Ansr: D

Ques 17: Marathon is to race as hibernation is to
A.      winter
B.      bear
C.      dream
D.      sleep
Ans: D

Ques 18: Window is to pane as book is to
A.      novel
B.      glass
C.      cover
D.      page
Ans: D

Ques 19: Cup is to coffee as bowl is to
A. dish
B. soup
C. spoon
D. food
Ans: B

Ques 20: Yard is to inch as quart is to
A.      gallon
B.      ounce
C.      milk
D.      liquid
Ans: A

IBPS RRB Office Assistant Exam Pattern:
IBPS RRB Office Assistant Common Written Exam (CWE) consists of three stages – Preliminary Examination, Mains Examination and Interview.

Preliminary Examination (objective):
Name of Test (MCQ)
Medium of Exam
No. of Qs
Max Marks
Duration
Reasoning
Hindi/English
40
40
Composite time of 45 minutes
Numerical Ability
Hindi/English
40
40
Total
80
80
Main Examination (Objective)
Name of Test (MCQ)
Medium of Exam
No. of Qs
MaxMarks
Total Time
Reasoning Ability
Hindi/English
40
50
Composite Time of 2 hours
Numerical Ability
Hindi/English
40
50
General Awareness
Hindi/English
40
40
English Language
English
40
40
Hindi Language
Hindi
40
40
Computer Knowledge
Hindi/English
40
20
Total
200
200
Way to Download RRB ALP Previous Years Question Papers
  • At first visit the official website at first, which is www.ibps.in
  • On home page find ink as “RRB Officer & Office Asst Previous Year Papers”
  • Many PDF files will be displayed with the question paper names
  • Now you must download as per choice and also take a hard copy of it.






Note: To get other info related to IBPS RRB Previous Papers you should go through

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment