AP ECET Previous Papers PDF Download Old Question Paper by Topic Wise


AP ECET Previous Papers

Jawaharlal Nehru Technological University Anantapur will organize Andhra Pradesh Engineering Common Entrance Test on the behalf
of (APSCHE) on 03rd May 2018 with the home state for admission to diploma holders and B.Sc (Mathematics) degree holders into second year of B.E./B.Tech and in 2nd year B.Pharmacy courses. AP ECET Previous Papers is the best out of rest study material for doing better preparation. With the help of given solved questions answers aspirants can easily revise for their coming exam and get more confidence.

AP ECET Old Question Paper by Topic Wise will certainly help the participants to provide them an idea of just coming questions. Sample papers are also available in market but option of online mode is suitable to download them free of cost. You will definitely score good marks in exams in Andhra Pradesh Engineering Common Entrance Test if you will prepare by solving provided questions papers as much as possible.

All the capable appliers can download AP ECET Previous Question Papers PDF by visiting the following links and official website that is sche.ap.gov.in. Here we have presented Andhra Pradesh Engineering Common Entrance Test Old Papers for the advantage of individuals who are going to attend recruitment exam for Asst Loco Pilot exam. Practicing through sample papers can confirm the success a little bit. Other related details necessary to get for AP ECET Old Papers are given below by olpx.in team.

Short Details of AP ECET गत वर्षो के मॉडल पेपर

Organization Name: Jawaharlal Nehru Technological University Anantapur

Name of the Exam: Andhra Pradesh Engineering Common Entrance Test 2018

Category: Previous Years Papers

Status: Available here

Official Website: sche.ap.gov.in

AP ECET Exam Pattern
Engineering
Subject
Max. Marks
Remarks
Mathematics
50
Common to all branches
Physics
25
Common to all branches
Chemistry
25
Common to all branches
Engineering (Civil/Electrical/Mechanical/
Electronics & Communications/Computer
Science /Chemical/Metallurgical/Mining/
Electronics & Instrumentation/
Ceramic Technology/ Biotechnology
as the case may be)
100
Separate Question
Paper for
Each branch
of engineering
B.Sc Maths
Subjects
Total Marks
Mathematics
100
Communicative English
50
Analytical Ability
50
Pharmacy
Subjects
No. of Marks
Pharmaceutics
50
Pharmaceutical Chemistry
50
Pharmacognosy
50
Pharmacology
50

Some Solved Questions with Answers

Q 1: The primary unit of measurement for engineering drawings and design in the mechanical industries is the:
A.    Millimeter
B.    Centimeter
C.    Meter
D.   Kilometer
Answer: A

Q 2: To prevent a DC return between source and load, it is necessary to use
A.    resistor between source and load
B.    inductor between source and load
C.    capacitor between source and load
D.   either (a) or (b)
Answer: C

Q 3: These units are based on inch-foot and yard measurements:
A.    International customary units
B.    S. metric units
C.    S. customary units
D.   ISO international units
Answer: C

Q 4: A modem is classified as low speed if data rate handled is
A.    upto 100 bps
B.    upto 250 bps
C.    upto 400 bps
D.   upto 600 bps
Answer: D

Q 5: This is how axonometric, oblique, and perspective sketches show objects:
A.    Orthographically
B.    Pictorially
C.    Obliquely
D.   Parallel
Answer: B

Q 6: Single-element semiconductors are characterized by atoms with ____ valence electrons.
A.    3
B.    4
C.    5
D.   2
Answer: B

Q 7: This type of projection is when projectors are parallel to each other, but is at an angle other than 90 degrees to the plane of projection:
A.    Oblique projection
B.    Perpendicular projection
C.    Aesthetic projection
D.   Angular projection
Answer: A

Q 8: There are two main types of projection:
A.    Parallel and Orthographic
B.    Station-point and Perspective
C.    Parallel and Convergent
D.   Perspective and Parallel
Answer: D

Q 9: Under normal conditions a diode conducts current when it is
A.    reverse-biased
B.    forward-biased
C.    avalanched
D.   saturated
Answer: B

Q 10: An AM demodulator can be implemented with a linear multiplier followed by a ________ filter.
A.    low-pass
B.    high-pass
C.    band-pass
D.   band-stop
Answer: A

Q 11: Tin based white metals are used, where bearings are subjected to
A.    high pressure & load.
B.    low pressure & load.
C.    high temperature.
D.   large surface wear.
Answer: A

Q 12: The voltage gain of a basic instrumentation amplifier is set by a(n)
A.    diode.
B.    capacitor.
C.    resistor.
D.   inductor.
Answer: C

Q13: A(n) ________ amplifier is a differential voltage-gain device that amplifies the difference between the voltages existing at its two input terminals.
A.    instrumentation
B.    isolation
C.    operational transconductance
D.   log
Answer: A

Q 14: The ________ can be externally programmed to turn on at a desired anode-to-gate voltage level.
A.    UJT
B.    PUT
C.    SCR
D.   SCS
Answer: B

Q 15: Which of the following languages is more suited to a structured program?
A.    PL/1
B.    FORTRAN
C.    BASIC
D.   PASCAL
E.    None of the above
Answer: D

Q 16: The brain of any computer system is
A.    ALU
B.    Memory
C.    CPU
D.   Control unit
E.    None of the above
Answer: C

Q 17: Which of the following computer language is used for artificial intelligence?
A.    FORTRAN
B.    PROLOG
C.    C
D.   COBOL
E.    None of the above
Answer: B

Q18: The primary tool used in structured design is a:
A.    structure chart
B.    data-flow diagram
C.    program flowchart
D.   module
E.    None of the above
Answer: A

Q 19: In Prototyping
A.    BASIC is used
B.    COBOL is used
C.    4GLs are used
D.   system is documented
Answer: C

Q 20: System Implementation Phase entails
A.    System check outs
B.    Pilot run
C.    Parallel runs
D.   All of the above
Answer: A

Preparation Books for AP ECET Exam:
Book Name
Author Name
A Companion
N.N Inamdar
Circuit Theory
Chakravarthy
Circuit Theory
Roy Choudary (Networks and Systems)
Concepts of Physics ( Volume – I) ( English ) 1st Edition (Paperback )
H C Verma
Electric Circuits
Schaum’s Series
Electronic Devices Circuits
Boylested and Neshelsky
Engineering Circuit Analysis
Hayt and Kemmerly
Graph Theory
Narsing Deo (Cutset and Others)
Network Analysis
Van Valken Burg
Network Analysis
Soni and Gupta
Network Theory Prof
Yoganarasimhan
Objective Type Questions and Answers in Chemical Engineering Paperback
Gupta O P
Solution to lrodov’s Problems in General Physics ( Volume – II )
Abhay Kumar Singh
Solutions of Network Analysis
GK Publications
Way to Download Old Question Paper by Topic Wise
  • At first visit the official website at first, which is sche.ap.gov.in
  • On home page find ink as “AP ECET Previous Year Papers”
  • Many PDF files will be displayed with the question paper names
  • Now you must download as per choice and also take a hard copy of it.


AP ECET गत वर्षो के मॉडल पेपर PDF:
AP ECET  Previous Question Papers
PDF Files
AP ECET Previous Model Papers Biotechnology
AP ECET Exam Model Papers 2018 B.Sc. Mathematics
AP ECET Model Papers Ceramic Technology
AP ECET Sample  Papers Chemical Engineering
ECET Civil Engineering Question Papers
ECET Computer Science Question Papers
ECET Electrical and Electronics Engineering Question Papers
ECET Electronics and Communication Engineering Question Papers
ECET Mechanical Engineering Question Papers
ECET Metallurgy Question Papers
ECET Electronics and Instrumentation Engineering
AP ECET Model Papers Mining Engineering
AP ECET Model Papers of Pharmacy




Note: To get other info related to AP ECET Previous Papers you should go through Official Link.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment