TNPSC Group 2 Model Question Paper with Answers in Tamil Solved Papers


TNPSC Group 2 Model Question Paper

Every year, TNPSC organizes Group 2 examination in December and now this year also, the Group 2 examination is going to
operate in the same month by Tamil Nadu Public Service Commission. Various job seekers have applied for TNPSC Group 2 Job advertisement. Applied aspirants should go via this page to grab good study material for TNPSC group 2 examinations. Previous Papers of TNPSC group 2 for all applied appliers are very necessary study material for exam preparation effective. By the aid of given question papers, appearing & interested appliers can clutch an idea regarding examination. So you are advised to obtain TNPSC Group 2 Model Papers & Sample Papers with answer from here. 

Appearing applicants may open official website of Tamil Nadu Public Service Commission that is www.tnpsc.gov.in to get more Solved Papers in PDF of group 2. Dear job seekers we have updated sample questions of group 2 for the help of all appliers who are going to present in this written examination to grab job in government sector in Tamil Nadu. The direct link to grab previous papers is published below on this web page in the end. From here capable applicants may grab proper study material so you are required to read this article completely and check whole links which are published on this web page to obtain more details about it.

Those appliers who are appearing in this recruited exam they are required to make well preparation to crack examination with more marks to be a part of this organization on the applied position so we are telling that shortlisted contenders need to obtain best study via provided content. If you will follow provided study material for preparation then you will get sure success in group 2 exam very easily with minimum necessary marks. Appearing appliers may join coaching centers to take aid for good preparation.

Fine Details of www.tnpsc.gov.in Group 2 Study Material

Organization Name: Tamil Nadu Public Service Commission

Page Include Information about – TNPSC Group 2 Model Question Paper

Post Name – Group 2

Official Website - www.tnpsc.gov.in

All the Details of www.tnpsc.gov.in Sample Papers

TNPSC Group 2A Questions with Answers:

Question 1: Identify the statement that best explains the use of metaphor in "laugh till the game is played; and be you merry, my friend".
1.    laughter is compared to a merry-making game
2.    game is compared to a merry friendship
3.    life is compared to laughter and merry making
4.    life is compared to a game
Answer: life is compared to a game

Question 2: “Into the dreary desert sand of dead habit" What figure of speech can be identified in the aforesaid line from the poem. "Where the mind is without Fear"?
1.    Oxymoron
2.    Synecdoche
3.    Assonance
4.    Alliteration
Answer: Alliteration

Question 3: "Now drops that floated on the pool like pearls, and now a silver blade"
What figure of speech can you find in the underlined part of the
1.    Personification
2.    Metonymy
3.    Metaphor
4.    Transferred epithet
Answer: Metaphor

Question 4: Which one of the following compound-nouns is wrong?
1.    Coat-of mails
2.    Governors-general
3.    Runners-up
4.    Grown-ups
Answer: Coat-of mails

Question 5: Find out the odd word from the list given below:
1.    common
2.    strange
3.    usual
4.    regular
Answer: strange

Question 6: Which among the following words cannot be used as an adverb?
1.    well
2.    lonely
3.    early
4.    daily
Answer: lonely

Question 7: Identify the correct sentence from the four options given below:
1.    All that glitters are not gold
2.    All that glitter are not gold
3.    All that glitter was not gold
4.    All that glitters is not gold
Answer: All that glitters is not gold

Question 8: Fill out the blank with the appropriate conditional:
You had better consult a doctor.....your condition will become worse
1.    Unless
2.    otherwise
3.    provided that
4.    in case
Answer: Otherwise

Question 9: Choose the correct alternative from the options given below:
He used to visit us every week, but.....now
1.    rarely comes
2.    was rarely coming
3.    has rarely come
4.    had rarely come
Answer: rarely comes

Question 10: Fill out the blank with suitable preposition given below
The book comprises....seven lessons
1.    of
2.    no preposition
3.    for
4.    in
Answer: no preposition

Question 11: Complete the sentence with a suitable question tag
Please close the door
1.    will you?
2.    will he?
3.    can you?
4.    should you?
Answer: will you?

Question 12: Which one of the following taq question is incorrect?
1.    Anand likes oranges, doesn't he?
2.    It is raining, isn't it?
3.    I am a teacher, am not I?
4.    He did not break the window, did he?
Answer: I am a teacher, am not I?

Question 13: The value of ......Euro is determined according to the conversion rate fixed by eleven European countries in terms of their own currencies
1.    the
2.    an
3.    a
4.    no article
Answer: a

Download TNPSC Group 2 Model Papers PDFs in Tamil and English languages. Through -
Group 2 Law Paper-I
Group 2 Law Paper-II
Group 2 Law Paper-III
Group 2 Law Paper-IV
Note: Please open Official Link to get more info about TNPSC Group 2 Model Question Paper.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment