APPSC Group 2 Model Papers with Answers PDF Gr-II Sample Papers Online


APPSC Group 2 Model Papers

Lots of applicants have applied for APPSC Group 2 Job advertisement. Applied job seekers must go via this page
to grab best study material for group 2 examination. Previous Papers of APPSC group 2 for all shortlisted job seekers are very essential study material for examination preparation well. By the aid of provided question papers, appearing & interested candidates may clutch an idea regarding examination. Therefore, you are required to get APPSC Group 2 Model Papers & Sample Papers with answer from here. 

Appearing candidates can open official website of Andhra Pradesh Public Service Commission that is www.appsc.gov.in to obtain more Solved Papers in PDF of Gr-II. We have updated sample questions of APPSC Group 2 for the aid of all job finders who are going to take part in this recruitment examination to obtain job in government sector. The direct link to download group 2 previous papers is stated below on this web page in the end. From here you can grab exam pattern, Preparation Books and other content associated to proper study material so you need to read this web page wholly and check all links which are stated on this web page to get more details regarding it.

Those job finders who are able to attend this written exam they need to make well preparation to beat examination with more marks to be a part of Andhra Pradesh Public Service Commission on the applied position so we are telling that appearing aspirants must obtain best study via provided content. If you will make preparation according details that are shown on this web page then you will get sure success in this recruitment exam very easily with minimum required marks. Applied job finders can join coaching centers to take aid for good preparation.

Fine Details of www.appsc.gov.in Study Material

Organization Name: Andhra Pradesh Public Service Commission

Page Include Information about – APPSC Group 2 Model Papers

Post Name – Group 2

Official Website - www.appsc.gov.in

Fill Details of www.appsc.gov.in Gr-II Sample Papers

APPSC Group 2 Exam pattern

Written Examination: The written examination consists of objective type questions which includes the following exam pattern.

Minimum Qualifying Marks:
  • For SC/ST/PH: 135
  • For BC: 157.5
  • For Others: 180

Interview/Document Verification: Applicants need to produce Original documents and other particulars at the time of verification.
Paper
Subject
Duration 
Maximum Marks
Paper I
General Studies And Mental Ability
150 Minutes
150
Paper II
(i)           Social and Cultural History of AP (the History of various Social & Cultural movements in AP)
(ii)          (ii) General overview of the Indian Constitution
150 Minutes
150
Paper III
Planning in India, Indian Economy. Contemporary problems and Developments in Rural Society with special reference to Andhra Pradesh
150 Minutes
150
Interview
50
TOTAL
500 Marks
Question 1: Entomology is the science that studies
A.    Behavior of human beings
B.    Insects
C.    The origin and history of technical and scientific terms
D.   The formation of rocks
Answer: B

Question 2: To which of the republic of Buddha belong?
A.    Licchavis
B.    Sakyas
C.    Mallas
D.   None of the above
Answer: B

Question 3: Who wrote ‘War and Peace’?
A.    Leo Tolstoy
B.    Mahatma Gandhi
C.    Charles Dickens
D.   Kipling
Answer: A

Question 4: Which of the following is regarded as the real founder of portugese power in India?
A.    Pedro Cabral
B.    Almeida
C.    Vasco da Gama
D.   Alfonso de Albuquerque
Answer: D

Question 5: The total population of Andhra Pradesh as per 2001 census was about
A.    7 1/2 crores
B.    7 crores
C.    6 1/2 crores
D.   6 crores
Answer: A

Question 6: In the total geographical area of Andhra Pradesh, proportion of sown area is about
A.    2/5th
B.    1/3rd
C.    2/3rd
D.   one-half
Answer: A

Question 7: India’s national income is calculated with the help of
A.    Income method
B.    Output method
C.    Expenditure method
D.   All of them
Answer: D

Question 8: Which was the capital of Andhra Pradesh before 1 November 1956?
A.    Kurnool
B.    Vishakhapatnam
C.    Anantapur
D.   Bezwada
Answer: A

Question 9: Who replaced Ram Lal as governor of Andhra Pradesh in 1984?
A.    Shankar Dayal Sharma
B.    Balram Jakhar
C.    JFR Jacob
D.   Alexander
Answer: D

Question 10: Which is the official language of Andhra Pradesh?
A.    Sadri
B.    Telugu
C.    Munda
D.   Oraon
Answer: B

Importance of APPSC Group 2 Model Papers PDFs
Question papers of FAO/TO (Department)
FAO/TO (Department): Paper - I
FAO/TO (Department): Paper - II

Question papers of Fishery Officer/ Extension Officer

APPSC Group-2 Mains Exam Paper-1
APPSC Group 2 Mains Exam Paper-3
APPSC Group-II Services (Mains) Paper-II
APPSC Group-II Services (Mains) Paper-III

Question papers of Assistant Director (Textiles & Handicraft)

Post Name
Subject
Download PDF
APPSC Group 2 Model Papers In English Free Download- Zilla Sainik welfare Officer
Paper- II: English
APPSC Group 2 Screening Test Model Papers In English –  Assistant Hydrologist
Paper- II: Geology
Paper- II: Hydrology
APPSC Group 2 Previous Papers In Telugu Free Download- Assistant Executive Engineers
Civil Engineering
Mechanical Engineering
APPSC Group 2 Model Papers With Answers - Assistant Hydrogeologist
Paper- II: GeoPhysics
APPSC Group 2 Screening Test Previous Papers
 Previous Group 2 Papers APPSC
Panchayat secretary(Group-III) Screening Test



Note: You may follow Official Link to get more info about APPSC Group 2 Sample Papers.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment