CLAT Sample Papers 2018 Download Model Questions Papers Details PDF


CLAT Sample Papers

Large numbers of students have applied for CLAT exam advertisement. Interested students who have applied for this
admission advertisement they need to go via this page to grab CLAT Sample Papers for common law admission test which is going to operate in the upcoming days soon. Previous Papers of CLAT for all shortlisted students are the most significant study material to make exact preparation of this entrance exam. Through CLAT question papers, you will get an idea regarding common law admission test.

So, shortlisted students should download the model papers & sample papers along with the solution of CLAT. Appearing students may visit the official website for more Solved Papers in PDF of CLAT. Here we have proper sample questions for help of candidates who are going to appear in common law admission test to take admission in law course. 

All applicants who are going to present in common law admission test they must well preparation to beat examination so we are informing that eligible students can grab good study by some books through online way.

CLAT Sample Papers Short Info


Page Info – CLAT Sample Papers

Exam Name - Common law admission test

Course Name - Law

CLAT Model Questions Papers Overview

CLAT Questions with Answers

Question 1: 270 metres long train running at the speed of 120 kmph crosses another train running in opposite direction at the speed of 80 kmph in 9 seconds. What is the length of the other train?
A.    230 m
B.    240 m
C.    260 m
D.   320 m
E.    None of these
Answer: A

Question 2: Two trains, each 100 m long, moving in opposite directions, cross each other in 8 seconds. If one is moving twice as fast the other, then the speed of the faster train is:
A.    30 km/hr
B.    45 km/hr
C.    60 km/hr
D.   75 km/hr
Answer: C

Question 3: A sum of money amounts to Rs. 9800 after 5 years and Rs. 12005 after 8 years at the same rate of simple interest. The rate of interest per annum is:
A.            5%
B.            8%
C.            12%
D.           15%
Answer: C

Question 4: A certain amount earns simple interest of Rs. 1750 after 7 years. Had the interest been 2% more, how much more interest would it have earned?
A.            Rs. 35
B.            Rs. 245
C.            Rs. 350
D.           Cannot be determined
E.            None of these
Answer: D

Question 5: Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.       

(a): Fate smiles ...... those who untiringly grapple with stark realities of life.
A.            with
B.            over
C.            on
D.           round
Answer: C

(b): The miser gazed ...... at the pile of gold coins in front of him.
A.            avidly
B.            admiringly
C.            thoughtfully
D.           earnestly

Answer: A

Question 6: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, ... What number should come next?
A.            7
B.            10
C.            12
D.           13
Answer: B
         
Question 7: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, ... What number should come next?
A.            22
B.            24
C.            25
D.           26
Answer: C

Question 8: One morning Udai and Vishal were talking to each other face to face at a crossing. If Vishal's shadow was exactly to the left of Udai, which direction was Udai facing?
A.            East
B.            West
C.            North
D.           South
Answer: C

Question 9: A man walks 5 km toward south and then turns to the right. After walking 3 km he turns to the left and walks 5 km. Now in which direction is he from the starting place?
A.    West
B.    South
C.    North-East
D.   South-West
Answer: D
         
Question 10: Rahul put his timepiece on the table in such a way that at 6 P.M. hour hand points to North. In which direction the minute hand will point at 9.15 P.M. ?
A.            South-East
B.            South
C.            North
D.           West
Answer: D

Download CLAT Model Test Question Papers
Sample Papers
PDFs
CLAT Sample Paper
CLAT 2015 Question Paper with Answers
CLAT Solved Paper 2014
CLAT Previous Year Solved Papers



Note: For new details, you can visit Official Link time to time.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment