BSNL JE Previous Papers Download Past Year Questions Solutions


BSNL JE Previous Papers

Bharat Sanchar Nigam Limited had published an employment notification to select suitable contenders for the junior engineer
posts. Lots of aspirants had applied for BSNL JE Jobs notification to grab a position in this organization. Interested job seekers who have applied for this job notice they should check this page to download the BSNL JE Previous Year Papers which are the most important for exam preparation. With the assist of provided Question Papers, suitable aspirants will obtain an idea about examination of junior engineer. So, you need to download the Model Papers & Sample Papers along with Solutions of the BSNL JE. Capable job finders may visit the official website of Bharat Sanchar Nigam Limited that is www.bsnl.co.in for more Solved Papers in PDF of BSNL JE. 

Appearing job finders will have to do well preparation to crack this written exam to be a Junior Engineer, so you are advised to grab proper study through some books & syllabus with exam pattern. If you will use few important books & syllabus with BSNL JE Exam Pattern for their preparation, you may beat junior engineer exam very easily with minimum required marks.

Below on this web page we have some important and easy steps for you by which you may download BSNL JE Previous Year Papers PDF with Solutions very easily from Bharat Sanchar Nigam Limited official website. So, visit written below steps & download it.

Short Details of www.bsnl.co.in JE Previous Year Question Paper

Name of the Organization – Bharat Sanchar Nigam Limited

Page Include Information about – BSNL JE Previous Year Papers

Name Of the Post – Junior engineer

Date of Exam –Available soon

www.bsnl.co.in JE Previous Papers All the Info

BSNL JE Past Previous Papers

Question 1: At which of the following places Diesel Component Works is established?
A.    Jamshedpur
B.    Patiala
C.    Perambur
D.   Varanasi
Answer: B

Question 2: Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:
A.    39, 30
B.    41, 32
C.    42, 33
D.   43, 34
Answer: C    

Question 3: According to principle of conservation of energy, the total momentum of a system of masses in any direction remains constant unless acted upon by an external force in that direction.
A.    True
B.    False
Answer: B

Question 4: The friction experienced by a body, when in motion, is known as
A.    rolling friction
B.    dynamic friction
C.    limiting friction
D.   static friction
Answer: B

Question 5: Suppose that data items, numbered 1, 2, 3, 4, 5 and 6 come in the input stream in this order. By using a queue, which of the following rearrangement can be obtained in the output order?
A.    1 2 6 4 5 3
B.    2 4 3 6 5 1
C.    4 2 1 3 5 6
D.   1 2 3 4 5 6
Answer: D

Question 6: For an antenna to be frequency-independent, it should expand or contract in proportion to the
A.    gain
B.    directivity
C.    wavelength
D.   impedance
Answer: D

Question 7: Two balls of equal mass and of perfectly elastic material are lying on the floor. One of the balls with velocity v is made to struck the second ball. Both the balls after impact will move with a velocity
A.    v
B.    v/2
C.    v/4
D.   v/8
Answer: B    

Question 8: The All Women Expedition Team of the Indian Air Force which scaled the Mount Everest some time back was headed by
A.    Sqn. Ldr. D. Panda
B.    Sqn. Ldr. Nirupama Pandey
C.    Flt. Lt. Nivedita Choudhary
D.   Flt. Lt. Rajika Sharma
Answer: B

Question 9: The zero flag of 8085 microprocessor is to be set keeping the content of the accumulator unchanged. Which instruction is to be used?
A.    MOV A,A
B.    ANI 00H
C.    XRA A
D.   CMP A
Answer: D

Question 10: To establish a communication between 8085 microprocessor and 8255 Programmable Peripheral Interface chip. The status of the chip select input would be
(a)  TRISTATE
(b)  HIGH
(c)  LOW
(d)  DON’T CARE
Answer: C

Question 11: A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:
A.    588 apples
B.    600 apples
C.    672 apples
D.   700 apples
Answer: D

Question 12: What percentage of numbers from 1 to 70 has 1 or 9 in the unit's digit?
A.    1
B.    14
C.    20
D.   21
Answer: C

Question 13: If A = x% of y and B = y% of x, then which of the following is true?
A.    A is smaller than B.
B.    A is greater than B
C.    Relationship between A and B cannot be determined.
D.   None of these
Answer: D

Question 14: Which flag does not change by the execution of the instruction DCR B in 8085 microprocessor?
A.    Parity
B.    Carry
C.    Zero
D.   Sign
Answer: B

Question 15: Transient signals can be observed using
A.    storage oscillocope
B.    sampling oscilloscope
C.    wave analyzer
D.   spectrum analayzer
Answer: A

BSNL Junior Engineer Exam Pattern: Bharat Sanchar Nigam Limited conducts JE examination which consists of a single paper of 3-hour duration in which it includes 200 questions which carry total 200 marks. The question paper will conducts objective type test which includes General Ability Test and Basic Engineering subject.
Specialization include following Sections:
  • Section A: Electrical
  • Section B: Communication
  • Section C: Networks, Filters and Transmission Lines
  • Section D: Instruments and Measurements
  • Section E: Control Systems
  • Section F: Microprocessors
  • Section G: Computers
Exam
Paper
Subject
Questions
Marks
Duration
Written Test
I
General Ability Test
20
20
3 Hours
II
Basic Engineering
90
90
III
Specialization
90
90
Total
200
200
Download BSNL JE Previous Year Papers
  • Contenders will have to visit the Official website of Bharat Sanchar Nigam Limited that is www.bsnl.co.in.
  • After this, go on the suitable link as Junior Engineer Previous Year Papers.
  • Press on that link.
  • Save / download it and start preparation as per it.

Download BSNL JE Old Year Questions With Solutions PDFs
Details
BSNL JE previous papers PDF
BSNL JE previous question papers with answers PDF
BSNL JE previous papers for ECE
BSNL JE previous papers for EEE
BSNL JE Exam Sample Paper
BSNL JE previous papers for CSE
BSNL JE previous year question papers with answers PDF
BSNL JE TTA Previous Year Question Papers
BSNL JE electrical previous papers
BSNL TTA JE Previous Year Question Papers
BSNL TTA JE Engineering Previous Question Papers
BSNL JE TTA previous papers
BSNL TTA JE previous papers


Note: for any other details you can check the Official Link.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment