AP LAWCET Model Papers 2018 PDF Download AP PGLCET Previous Papers


AP LAWCET Model Papers

Sri Venkateswara University has declared the admission form earlier as to appoint suitable students for admission in Under
Graduate and Post Graduate Law Courses.  Lots of candidates have already applied and ready to attend Andhra Pradesh common law entrance test. All eligible applicants may visit AP LAWCET Model Papers from here through online way because here we have whole details regarding it. By the aid of Previous Year Question Papers of AP LAWCET, appearing students can get better way about this entrance examination so, on this web page all the details are published for you to check AP LAWCET Previous Year Question Paper.

In order to do high score in Andhra Pradesh common law entrance test, appearing candidates are required to well preparation. To do merit list in AP LAWCET examination, proper preparation for all appearing students is required. For the sake of those candidates, here we have whole info about AP LAWCET Previous / Last Year Solved Question Papers to get good marks in Andhra Pradesh common law entrance test for all applicants who are going to take part in this entrance test. Dear candidates for 3 Year LLB course around 8030 seats are visible and for 5 Year Integrated LLB Programs regarding 3800 seats are visible in different colleges of Andhra Pradesh.

In below section of this web page we have AP LAWCET Previous Year Question Papers and other content relate examination preparation so you must visit written below content and start your preparation as per given data.

www.svuniversity.ac.in Model Papers Short Info

Conducted Body – Sri Venkateswara University

Page Include Information about – AP LAWCET Model Papers

Name of the Exam – Andhra Pradesh Common Law Entrance Test

Official Website – www.svuniversity.ac.in

www.svuniversity.ac.in Previous Year Question Papers

Question 1: The XI Five Year Plan envisaged the highest growth in the sector of 
Industry      
Agriculture      
Services          
Manufacturing
Answer: 1

Question 2: In which city was Osama Bin Laden killed in May 2011?
Islamabad   
Abbottabad        
Faisalabad      
Peshawar
Answer: 2

Question 3: Leukemia is a disease related to
Kidney        
Throat        
Blood          
Eyes
Answer: 3

Question 4: The longest irrigation canal in India is called
Upper Bari Doab Canal                 
Indira Gandhi Canal
Sirhind Canal                               
Yamuna Canal
Answer: 4

Question 5: To which country does India export the largest quantity of iron ore?
USA      
Japan      
Egypt      
Germany
Answer: 3

Question 6: India became a member of UNO in
1945      
1947        
1950      
1952
Answer: 2

Question 7: His friends failed to see why he should ride the high horse just because he had won an election.
Become abnormal       
Appear arrogant
Indulge in dreams       
Hate others
Answer: 2

Question 8: Mrs. Hashmi has been in the blues for the last several weeks.
Abroad      
Unwell        
Depressed       
Penniless
Answer: 3

Question 9: What you say has hardly any bearing ________ the lives of tribals.
about  
for     
on   
with
Answer: 2

Question 10: If you are averse _________recommending my name, you should not hesitate to admit it.
about 
for     
to   
against
Answer: 1

Question 11: Which one of the following statements is correct
The constitution gives more important to the society as a whole
The constitution is individual centric or individual oriented
The constitution is socio economic pattern of the society but ignores the individual
The constitution has not ignored individual but has endeavored to harmonise the individual.
Answer: The constitution has not ignored individual but has endeavored to harmonise the individual.

Question 12: The UPSC has toi serve only
Selected state 
Union territory 
Entire nation 
Depends on president’s wait
Answer: Entire nation

Question 13: In which of the following cases did the supreme court rule that the principle of the soverign immunity will not apply to a proceedings for the award of compensation for violation of fundamental rights
Bhim Singh v State of Punjab
Kasturi Lal v State of U.P
Rudal Sah v State of Bihar
Nilabeti Behara n State of Orissa
Answer: Rudal Sah v State of Bihar

Question 14: According to constitution 73 Amendament Act, 1992 in the event of dissolution of panchayati raj instituition election for the new body should be compulsorily held with:
2 months  
4 months 
6 months 
8 months
Answer: 6 months 

Question 15: Is there resumption in favour of the constitutionality of statues
Yes  
No  
Depends 
No in all cases
Answer: Yes 
AP LAWCET Model Papers
Section
Years
Download PDF
Section-A
2012
Section-B
2012
Section-C
2012
Section-D
2012

Note: for any other update, students are required to check the Official Link.


Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment